Tarragona Romana: el que cal saber sobre l’antiga Tàrraco

Gaudiu amb nosaltres de la Història amb majúscules. Coneixereu la civilització i la cultura romana a través de les restes d’una de les ciutats més importants de l’Imperi.

TARRACO MODUS VIVENDI

Per tal de conèixer el passat cal conèixer els seus protagonistes. Us farem entendre els esdeveniments històrics de l’Antiguitat i el funcionament de l’Imperi a partir de les restes arqueològiques, però també en base als textos, escrits pels propis protagonistes de la història.

AGER DE TÀRRACO: sense camp no hi ha ciutat

La ciutat va necessitar una gran quantitat de materials per tal d’abastir la seva població de més de 40.000 habitants. Us acompanyem a conèixer les vil•les, pedreres i aqüeductes del territori de Tarraco.

PRIMERS CRISTIANS A TARRACO (Properament)

Us volem apropar al fascinant món dels primer cristians. Conegueu com vivien en una societat que els era molt hostil, sapigueu què pensaven d’ells els pagans i quin tipus d’idees tenien.

TARRAGONA s. XIV

Després de segles d’abandonament , una petita ciutat medieval va ocupar les restes de la imponent acròpolis romana. Unint història, anècdotes i llegendes, us mostrarem el cor medieval de Tarragona i com vivien les seves gents.

CATEDRAL DE TARRAGONA: la icona de la ciutat medieval

Una bona manera d’entendre com era una ciutat medieval és conèixer la seva catedral. Us revelarem els secrets que la restauració ha posat al descobert i viatjarem en el temps per a saber com era la societat i com vivia la gent a l’Edat Mitjana.

WELCOME TO TARRAGONA

Volem que els vostres alumnes d’intercanvi coneguin Tarragona de la millor manera. Els acompanyem en un fantàstic recorregut per la història de la ciutat i pels nostres costums i tradicions. Benvinguts a casa vostra!

POSA UN ROMÀ A LA TEVA VIDA: Caivs Marcus Licus

CAIVS MARCVS LICVS fa l’esforç de tornar i la seva aparició us convertirà en espectadors privilegiats de les intrigues i conspiracions de l’Imperi. Durant la visita ell mateix, en persona, us parlarà de les seves històries personals viscudes a l’antiga Tarraco.

ANTONI DE MARTÍ I FRANQUÈS: Un científic universal

Us presentem el científic tarragoní més internacional. Antoni de Martí i Franquès ens explicarà en persona les dificultats del naixement de la química, una nova disciplina que canviarà el món.