Fem Tarragona per als petits: la romanitat

Tàrraco capital

L’emperador August, que residí a Tarragona els anys 27-25 a.C., dissenyà una divisió de la Península Ibèrica, segons la qual Tàrraco era la capital més important.

Temple d’August

temple d'august tarraco visita guiada itinere didactica

Tàrraco fou la primera ciutat a tot l’Imperi que bastí un temple a August divinitzat. El temple era de marbre i es trobava a la Part Alta de la ciutat.

Mosaic de la Medusa

mosaic de la medusa tarragona itinere didactiva visita guiada

Mosaic que té com a motiu central la representació d’una medusa. Mosaics com aquest decoraven l’interior de les cases romanes riques. LA Medusa es trobà durant les obres de la pedrera del port.

Clipeus de Júpiter – Ammon

clipeus de jupiter ammon itinere didàctica

Relleus com aquest, que representa Júpiter-Ammon, es van trobar a diverses excavacions. Hom pensa que decoraven les porxades que envoltaven els temples de Tàrraco.

Sarcòfag d’Hipòlit

sarcòfag d'Hipòlit fem tarragona per als petits itinere didàctiva visita guiada tarraco

Sarcòfag que descriu en relleu el mite dels amors del dissortat heroi Hipòlit. Fou trobat l’any 1948 submergit a la punta de la Mora.

Fem Tarragona per als petits

Col·leccionable de cromos amb la història de Tarragona creat per Jordi Rovira i Daca sota supervisió de Pau Virgili i Sanromà, editat per l’Ajuntament de Tarragona i repartit gratuïtament pel Diari de Tarragona l’any 1990.

Share: