Visita guiada a Tarragona

Descobreix Tarragona amb la teva escola

Una ciutat sorprenent on es pot descobrir una civilització mil·lenària. Sopar sota les voltes del circ romà, perdre’s pels carrerons del casc antic on es conserva intacta l’essència de la ciutat medieval o fer un vermut immers en més de 2.000 anys d’història. Aquest és l’autèntic Patrimoni de la Humanitat de Tarragona!

Un patrimoni fet de monuments transcendentals per la història, de racons capaços de traslladar-nos a èpoques romanes, medievals, modernes i modernistes; però també un patrimoni fet de persones, d’històries humanes, de petits moments, d’emocions… Tarragona, essència mediterrània!

L’equip d’Itinere Didàctica organitza visites guiades a la ciutat de Tarragona adaptades a cada edat i cicle.

Ens adaptem a les necessitats específiques de cada centre educatiu adaptant el currículum formatiu a la visita guiada.

Primària

la medusa arriba a Tarraco - Itinere Didàctica

1r CICLE – LA MEDUSA ARRIBA A TÀRRACO

Una  activitat didàctica per a aprendre com es vivia a les ciutats romanes, visitant l’amfiteatre, el circ i descobrint les millors peces del Museu Arqueològic. Entendrem com vivien els romans amb una nova experiència per als més menuts.

Un simpàtic vídeo de l’il·lustrador Armand,  ens ajudarà a imaginar com va arribar el meravellós mosaic de la Medusa des d’Àfrica a Tàrraco. Serà com entrar a les cases dels habitants de Tàrraco explicant els mosaics, les llànties, les àmfores o joguines com la nina d’ivori.

2n i 3r CICLE – TARRAGONA ROMANA

Gaudiu amb Itinere de la història amb majúscules, coneixent la civilització romana a través d’una visita guiada pels carrers i monuments d’una de les ciutats més importants de l’Imperi. Des d’Itinere us proposem un apassionant recorregut en  què us sorprendrà la convivència dels tarragonins amb el passat imperial de la ciutat. Visitarem la maqueta de Tàrraco i les muralles romanes més antigues de la península i descobrirem, pels carrers actuals, el Fòrum Provincial i les recents excavacions del Circ.

També caminarem per l’interior de les espectaculars voltes que fonamenten una part del Fòrum i sustenten les grades del Circ, estadi on milers d’espectadors gaudien dels ludi circensis o curses de carros de cavalls. Finalment, acabarem la visita a l’amfiteatre, situat vora la platja

L’Ager de Tàrraco

La major part del la població romana vivia a les ciutats. Però sense el treball al camp hauria estat insostenible la vida a les urbs. Us acompanyem a descobrir les vil•les, pedreres i aqüeductes del territori de Tàrraco. La ciutat de Tàrraco va necessitar una gran quantitat de pedra per a la construcció dels seus edificis i el proveïment d’aigua i productes del camp per al manteniment de la seva població.

Tot un conjunt de monuments romans que es troben a les rodalies són un clar exemple de l’atrafegada activitat al voltant de la ciutat romana. Hem fet una tria d’aquests indrets i hem dissenyat un itinerari per a gaudir amb la major eficàcia d’un matí o d’una tarda a prop de Tarragona. Sortint de la ciutat, contemplarem l’anomenada Torre dels Escipions, antic monument funerari vora la via Augusta. A continuació, ja tornant a la ciutat, ens aturarem, primer per visitar la impressionant pedrera romana del Mèdol, d’on prové gran part de la pedra dels edificis romans i, tot seguit, el pont de les Ferreres, part de l’aqüeducte imprescindible per al proveïment d’aigua a la ciutat.

Batxillerat

itineredidactica

Tarraco Mòdus Vivendi

Amb aquesta ruta ens apropem a la cultura romana a través dels pensaments dels seus protagonistes i dels fets històrics més destacables de l’Imperi.

Una activitat especialment pensada per als alumnes de batxillerat en forma de visita guiada pels principals monuments del centre de Tarragona, on es fa palès l’amor per la cultura clàssica i l’idioma llatí. A Tarragona, ja al segle XVI, durant l’anomenat cinquecento,  podem parlar de l’aparició de l’arqueologia i l’atracció pel passat romà.  Mapes, imatges i –mai millor dit– frases lapidàries d’escriptors i pensadors romans ens  duran a conèixer el modus vivendi de la societat romana. Amb aquesta visita, els alumnes s’adonaran que potser no som tan diferents dels romans

Share: