Els escolars tornen a gaudir de l’eterna primavera de Tàrraco

Els carrers tornen a estar vius. Després d’un any de silenci, on el temps semblava haver-se aturat en una ciutat viva des de fa més de dos mil anys, els riures i les corredisses omplen tots els racons de nou. La primavera eterna de Tarragona ha donat la benvinguda altre cop als alumnes de tot Catalunya!

Des d’Itinere, hem reprès les visites escolars amb entusiasme i seguint totes les mesures de prevenció obligatòries durant la pandèmia. En uns cursos marcats per la incertesa, era més necessari que mai que els més petits sortissin a gaudir de l’entorn. Alguns afortunats han tingut la sort de viure en entorns rurals, on les passejades per la natura dins del seu municipi han estat les protagonistes de les escasses excursions que han pogut fer. Tot i això, els viatges culturals han hagut d’esperar una mica més. Per a la gran majoria, la visita a la Tàrraco mil·lenària ha estat la primera sortida que han realitzat des de l’inici de la pandèmia.

Quan encara no es podia ni tan sols sortir de la comarca, però es permetien les excursions escolars, no era gens estrany veure alguns menuts fotografiar amb afany tots els monuments que visitaven. En acabar, et deien amb un gran somriure que les fotografies eren per als seus pares, perquè d’alguna manera poguessin viatjar una miqueta tot i que les condicions no els ho permetessin. Mestres i professors et confiaven amb alegria que ells tampoc no havien pogut sortir fins llavors: l’excursió a l’antiga Tàrraco era la gran esperada per tots.

Sempre ens emociona observar com els alumnes exploren les voltes del circ, busquen les marques dels picapedrers als carreus, s’imaginen caminant pels mateixos llocs que els romans de fa dos mil anys o salten de sorpresa en trobar-se la Lloba Capitolina, que han estudiat a classe. Aquesta primavera, però, ens han fet especialment feliços els seus crits d’alegria en veure el mar després de tant de temps o per primer cop a la vida; els cants i les converses que sempre acompanyen les excursions, o el fet de treure un bon entrepà sota l’ombra dels arbres propers a l’amfiteatre per dinar amb companys i amics després d’un matí ben profitós pels carrers de Tarragona.

I tot això, amb una gran paciència i una disposició fantàstica per complir les pautes sanitàries obligatòries en tot moment, que ens ha facilitat moltíssim la feina. Agraïm de tot cor als centenars d’alumnes que heu passat per Tarragona la vostra visita. Sempre sereu benvinguts a Tàrraco. Fins aviat!


Comparteix-lo a les xarxes socials


Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt