FAQS

COM ARRIBAR AL PUNT DE TROBADA?

La nostra oficina d’Itinere es troba situada al Portal del Roser, un portal medieval de la muralla que dóna accés directe a la Part Alta i és a tocar del Camp de Mart. Comenteu al vostre conductor de l’autocar que us porti al Portal del Roser (final d’Avinguda Catalunya). Als jardins del Camp de Mart, just a tocar, hi ha una zona habilitada per estacionar els autocars temporalment i que el grup pugui baixar tranquil·lament.


En acabar, on podem fer la recollida del grup amb l’autocar?

Els nostres guies poden parlar amb el xofer per a que, un cop acabada la visita, us vingui a recollir al punt de finalització (acostuma a ser a l’amfiteatre, a la Via Augusta). Us pot passar a recollir davant del Casino de Tarragona (Rambla Vella, 2), a la zona de parada dels autocars interurbans. Una altra opció és a Via Augusta, a la zona de parada del bus urbà de la ciutat (davant dels jardins i a tocar de la gasolinera).

Quan i on podem esmorzar?

Per norma general, és important esmorzar abans d’iniciar l’activitat. Si els alumnes no han esmorzat a casa ni durant el viatge, us proposem fer-ho en arribar als jardins del Camp de Mart, que es troben prop de la nostra oficina (Portal del Roser).


Hi ha lavabos per als alumnes?

Durant la visita guiada “Tarragona Romana”, tenim 4 ocasions per poder anar als serveis:
Maqueta de Tàrraco (el primer punt i el més important en arribar).
– Passeig Arqueològic – Muralles romanes
– Pretori i Circ romà
– Amfiteatre romà
No obstant, si veniu de lluny, sempre recomanem fer una parada prèvia en alguna àrea de servei per tal de que els alumnes puguin anar als serveis.
En cas de que la visita guiada tingui entrada a la Catedral de Tarragona, aquest també disposa de serveis.
Si realitzeu la visita guiada “Àger de Tàrraco”, hi ha 3 opcions:
– Àrea de servei de la pedrera d’El Mèdol
– Al parc de l’Aqüeducte romà
– A les vil·les romanes de Centcelles o Els MuntsEn cas de pluja, es fa igualment la visita?

Per part nostra, sempre realitzem la visita guiada. A la visita de la Tarragona Romana hi ha monuments coberts: Maqueta de Tàrraco i Pretori i Circ romà. També hi ha altres espais coberts com les voltes del carrer Merceria i els porxos de davant de la Catedral. Tot i així, és millor que els alumnes vinguin preparats per la pluja. Acabada la visita, podem organitzar-ho per a que el conductor us reculli i us dugui al centre comercial Parc Central, on podreu dinar a cobert.

En el cas que hi hagi una predicció meteorològica que impedeixi realitzar la visita guiada, sempre ens adaptem a les vostres necessitats i no hi ha cap inconvenient en canviar la data del servei i programar l’activitat per un altre dia.


On podem dinar?

Si porteu picnic, us recomanem dos emplaçaments:
– Parc de l’Amfiteatre (on sol acabar de la visita guiada i hi ha serveis públics)
– Plaça de la Font (on hi ha bars i restaurants per als docents)

Cal prendre apunts durant la visita?

Des d’Itinere Didàctica creiem que les nostres visites no estan dissenyades per a prendre apunts, com si fos un dictat; ens agrada fer visites interactives i que els alumnes preguntin tot allò que vulguin saber. La nostra intenció és que gaudiu de les explicacions del guia, de la contemplació dels monuments i que us endugueu a casa una gran experiència de Tàrraco, sense haver d’estar pendents d’anotar informació.
Per tal de realitzar aquestes visites interactives, utilitzem material il·lustrat (com imatges i fotografies) per a complementar les explicacions del guia.

Es pot combinar la visita de la Tarragona Romana amb altres visites o allargar-la amb alguna visita complementària?

Sí! Itinere Didàctica també us ofereix visites complementàries que són ideals per fer-les després de dinar i aprofitar molt millor el dia a Tarragona. Podeu consultar tota la informació a la nostra pàgina web o posant-se en contacte amb nosaltres.

Utilitzeu material didàctic per als alumnes?

Sí! Utilitzem diversos materials didàctics i que us podem enviar abans o després de la visita per a fer-lo servir a classe, si així ho voleu.

Quina és la millor època per venir a Tarragona?

Durant tot l’any, però els mesos de tardor i hivern són els més recomanables, per la poca afluència de turistes i per la temperatura agradable.

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt