Itinere Didàctica

Som un equip multidisciplinar de professionals que ens caracteritzem pel nostre tarannà entusiasta i didàctic i per la nostra passió per la Història. En els nostres 20 anys de trajectòria, hem estat amfitrions de visitants de tot el món, als que hem transmès el nostre amor per la ciutat. Ens fa feliços ajudar-vos a conèixer Tarragona!

Per a nosaltres és un orgull formar part del procés d’ensenyament i aprenentatge dels alumnes i professors que veniu a Tarragona. Per això us proposem una manera diferent d’ensenyar la Història, amb activitats dissenyades per educadors especialitzats, experts en transmetre els coneixements d’una manera didàctica i alhora engrescadora.

Amb la bona preparació, talent i entusiasme del nostre equip i amb diversitat de materials pedagògics de creació pròpia. A més de conèixer la ciutat i els monuments, ens agrada que alumnes i professors gaudiu d’una autèntica experiència educativa.

El nostre equip


equip itinere didactica foto retro

“Ens apassiona la Història”gemma sebares

Gemma Sebares

Responsable d’Itinere Didàctica. Amb la seva iniciativa, energia i capacitat de treball, ha donat un gran impuls a aquest projecte, ideant noves activitats, creant el material didàctic i coordinant l’equip. És Doctora en Arqueologia del Quaternari i ha creat un mètode innovador per a avaluar el funcionament dels museus en base al moviment dels seus visitants. Si no la trobeu per Tarragona rodejada d’alumnes fent-los descobrir la ciutat, segur que és a la UB formant futurs mestres o en alguna cova excavant.

xavi mejuto

Xavi Mejuto

El Xavi va fundar Itinere l’any 1997, amb només 26 anys. Se sent orgullós i molt agraït a l’equip que s’ha anat creant entorn Itinere aquests darrers anys. És inquiet, curiós i creatiu. Mai no para de llegir sobre Història i sobre Tarragona, perquè tot i que en sap molt, diu que, per sort, sempre queden moltes coses per aprendre. És un enamorat de la seva ciutat, tant que va crear Itinere per a poder transmetre tot el coneixement que en té d’ella. Apassionat dels idiomes, especialment de l’alemany, que aprofita per practicar en els seus freqüents viatges a Berlín, la ciutat on viuria si mai marxés de Tarragona.

paula itinere

Paula Alabart

Bon dia, Itinere! Good morning, Itinere! Bonjour, Itinere! La Paula és turistòloga per la URV i parla perfectament anglès i francès. És molt apreciada per tot l’equip i la seva capacitat organitzativa fa que tot surti a la perfecció. Treballa en el procés d’informació, reserves i assignació de monitors per a les vostres activitats. I no tan sols és la nostra veu a l’altra banda del fil telefònic, sinó que canta de meravella i és guitarrista amateur!

georgia

Geòrgia Costa

Historiadora i exitosa escriptora de literatura juvenil, amb més d’onze títols publicats. De fet, la Geòrgia cada dia escriu un mínim de tres hores, és una persona molt constant i disciplinada. Va sempre amb la seva motxilla plena de llibres i el seu inseparable ordinador portàtil. És una guia entusiasta i la seva capacitat comunicadora no té límits, també en anglès. La cuina i el bon menjar l’apassionen tant com la literatura.

carme-s

Carme Saracho

Graduada en Història de l’Art. De caràcter tranquil i reflexiu, la Carme es transforma durant les visites en una guia apassionada, alhora amena i eloqüent com si fes una classe. La seva experiència tècnica ens ajuda a idear, crear i millorar les activitats d’Itinere Didàctica respecte al nivell curricular. La Carme fa bona la dita que “ensenyar és aprendre dues vegades”.

jaume martell

Jaume Martell

Aquest antropòleg de Santa Coloma de Queralt ha tombat per mig món. Va estudiar Ciències Físiques, però li agrada dir que és músic, actor i, sobretot, trobador. La seva especialitat és encarnar personatges de la història, com el científic Antoni de Martí i Franquès o el metge romà Galenus. Va escriure i produir l’obra de teatre “Vallespinosa 1600… i pico”, basada en fets i personatges reals de Pontils, aconseguint que s’hi impliqués tot el poble.

Roser Mascarell

Roser Mascarell

Arqueòloga i màster en Patrimoni. La seva passió per ensenyar de la Roser arriba molt i molt amunt. Tant com els castells, perquè és una castellera entregada i fins i tot ha estat anomenada responsable de la canalla a la Colla Jove del Xiquets de Tarragona. Això fa que tingui molta experiència en la gestió de grups infantils, cosa que l’ajuda molt en les seves visites per a Itinere Didàctica. Després de tanta activitat, desconnecta de tot cosint i brodant unes peces fabuloses.

Ens mou, ens inspira

«Tarraco m’ha encisat amb la seva hospitalitat, em sembla fins per qui hagi viatjat molt, és el més plaent de tots els llocs propis per al descans.»

Luci Anneu Florus

«No tinc cap talent especial, només sóc apassionadament curiós»

Albert Einstein

«És pura Roma»

Federico García Lorca – sobre Tarragona 1935

«Per a què serveix saber història? Per a ser lliures. Els ciutadans sense memòria històrica són més manipulables.»

John Elliot


«Un moment —pensà Rosa— he recordat les pedres de Tarragona. Pedres daurades, or fos, pedres més vives i poderoses que les altres. I veuré el mar. […] A Tarragona hi hauria el mar i el cel net sense núvols. A l’estació, el polsim negre del tren es barrejaria amb la pudor de les caixes del peix.»

L’altra ciutat, Maria Aurèlia Capmany

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt