VISITA GUIADA A LA CATEDRAL DE TARRAGONA

Visita guiada escolars catedral Tarragona

La icona de la ciutat medieval

Les obres de la Catedral de Tarragona van iniciar-se al segle XII, però no va ser fins al 1331 que es va consagrar el temple.  Els principals objectius de l’activitat són que alumnes podran aprendre tant les característiques de les grans catedrals europees com les dels dos grans estils arquitectònics medievals que hi trobem, el romànic i el gòtic. 

La visita amb una durada de 2h es realitza per cinc grans espais del recinte: les tres naus, capelles, altar major, claustre i Museu Diocesà. S’inicia amb una breu explicació de la evolució del recinte de culte des d’època romana a l’actualitat, així els alumnes a més d’entendre el com i el per què de la seva construcció en l’antic enclavament del temple romà, podran veure de primera mà les últimes troballes arqueològiques relacionades amb el Temple Imperial.

A partir d’aquí el recorregut pels diferents espais de la Catedral donaran peu a parlar d’estils artístics, de llegendes medievals, de vida quotidiana tant dels canonges, dels reis com de la gent de la ciutat, i de la relació entre el poble i la religió al llarg de la edat mitjana. Tot gaudint de la meravellosa restauració que se n’ha fet els últims anys i que ens ha aportat espectaculars  troballes pictòriques.

Ja al Museu Diocesà ens centrarem en algunes de les peces més emblemàtiques, com el Tapís de la Bona Vida, amb les quals entendran la grandesa artística acumulada al llarg dels segles en aquest gran espai.

 

  • Durada: 2 h
  • Recintes visitats: Catedral de Tarragona i Museu Diocesà
  • Cicles: adaptada a cada un dels cicles educatius
  • Visita dinamitzada amb material il.lustrat en una tablet que du la guia 
  • Material didàctic per a l’alumne
  • Obsequi del pòster Tarragona 1387  per a cada classe

 

Claustre catedral Tarragona
detall catedral tarragona enteixinat
catedral tarragona escultura processó rates

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt