L’AGER DE TÀRRACO. VISITA GUIADA

ager tarraco secundaria

Sense camp, no hi ha ciutat

Aquesta visita guiada és el complement perfecte per passar un dia sencer a Tarragona, després d’haver visitat les restes de la ciutat, és ideal visitar tot allò que els romans ens van deixar als afores i que ens ajuda a entendre la vida i l’estructura d’aquell imperi basat en ciutats. Els alumnes entendran que sense el treball al camp hauria estat insostenible la vida a les urbs.
Us oferim tres opcions segons les necessitats del grup, amb una durada d’entre 1 h 30min i 2 hores, depenent de la opció escollida. Per totes elles es fa necessari l’ús de l’autobús per anar als monuments.

 

1. Opció relacionada amb pedreres, aqüeductes i món funerari.
Sortint de Tarragona contemplarem l’anomenada Torre dels Escipions, antic monument funerari vora l’antiga via Augusta. D’allà accedirem a la impressionant pedrera romana del Mèdol, de la qual es va extreure bona part de la pedra per als monuments de Tàrraco i els alumnes entendran de manera molt visual quins eren els mètodes d’extracció i transport de pedra fa vora 2000 anys. Tot seguit, ens arribarem a l’Aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable, on a part d’aprendre sobre tota l’enginyeria hidràulica inventada pels romans per abastir d’aigua la ciutat, els alumnes també coneixeran la llegenda que dóna nom a l’aqüeducte.

 • Durada: 2 h.
 • Recintes visitats: Torre dels Escipions, Pedrera del Mèdol, Aqüeducte de les Ferreres.
 • Cicles: adaptada a cada un dels cicles educatius.
 • Per a realitzar aquesta activitat i arribar als diferents. monuments és necessari l’ús d’autocar.
 • Visita dinamitzada amb material il·lustrat.

2. La segona opció està relacionada amb les vil·les romanes, aquelles grans cases extramurs que controlant amplis territoris de cultiu abastien les ciutats de productes bàsics. Només sortir de Tarragona passarem per davant de l’anomenada Torre dels Escipions, antic monument funerari situat a una de les necròpolis vora la Via Augusta. D’allà ens dirigirem cap a la Vil·la dels Munts, una gran casa on segurament hi va residir l’emperador Adrià durant l’estada a Tàrraco. A la vil·la els alumnes comprendran com vivien els amos ens diferents espais residencials, llocs els d’oci i com els treballadors o esclaus feien ús dels diferents espais productius. Amb la visita els alumnes també comprendran la importància de les tasques arqueològiques que s’han dut a terme a la vil·la des que es va descobrir i com una desgràcia de fa uns 2000 anys ha permès que es conservin fins i tot pintures i mosaics.

 • Durada: 2 h.
 • Recintes visitats: Torre dels Escipions, Vil·la dels Munts.
 • Cicles: adaptada a cada un dels cicles educatius.
 • Per a realitzar aquesta activitat i arribar als diferents. monuments és necessari l’ús d’autocar.
 • Visita dinamitzada amb material il·lustrat.
 • Material didàctic per a l’alumne.
 • Obsequi del pòster de Tàrraco s. II per a cada classe.
ager torre escipions
ager tarraco primària
ager tarraco mèdol secundaria hugo

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt