Tarragona Romana

Tot allò que cal saber sobre Tàrraco

En aquesta visita didàctica, els vostres alumnes de primària coneixeran de ben a prop la
civilització i la cultura romanes a través d’un recorregut pels monuments de Tàrraco.

L’AGER DE TÀRRACO

Sense camp, no hi ha ciutat

Oli d’oliva, blat, ordi, vi, verdures… Només ens cal fer un tomb pels voltants de l’antiga Tàrraco per a comprovar que sense l’ager (camp en llatí), les ciutats no haurien sobreviscut.

TARRAGONA MEDIEVAL

Descobrim la ciutat del S. XIV

En aquesta visita guiada pel centre històric de Tarragona, explicarem als alumnes com va evolucionar la ciutat al llarg del segle XIV, un moment de canvi i de creixement urbà, però, com veurem, també de tragèdia.

LA CATEDRAL DE TARRAGONA

La icona de la ciutat medieval

En la societat europea de l’Edat Mitjana, que girava entorn de la religió, la construcció d’una gran temple era una fita molt important per a una ciutat. En aquesta visita els alumnes coneixeran les tècniques constructives, els arts i oficis i sobretot, la funció d’una catedral des de l’època medieval fins els nostres temps.

RUTA DELS PRIMERS CRISTIANS

Tàrraco, port d’entrada del cristianisme a Hispània

Amb aquesta visita guiada pels monuments relacionats amb el cristianisme, l’alumnat aprendrà quines les creences d’aquesta religió en aquella època i com la vivien els seus seguidors, que en un primer moment van ser perseguits, però finalment van ser acceptats per l’estat romà.