Shalom Tarragona

itinere shalom tarragona

Aproximació a la Tarragona jueva a través d’una visita guiada i la interpretació de dos personatges jueus del Call i recital de cançó sefardí. Recorregut comentat pels carrers del centre històric vell que ens acostarà a la petjada jueva de Tarragona.

En arribar a l’antic barri jueu Jacob Gresques, un comerciant de safrà, ens evocarà el seu passat medieval. Blanca, la mongeta de Tortosa, amenitzarà la vetllada amb les seves delicades cançons sefardites.

Vetllada Sefardita a Tarragona

Shalom tarragona itinere didactica
Shalom tarragona itinere didactica
Shalom tarragona itinere didactica

Associació Shalom Tarragona

logo shalom tarragona

La importància del call de Tarragona és inqüestionable atès que la ciutat té un sòlid passat jueu, així ho palesa la inscripció més antiga trobada a l’estat espanyol: la pileta trilingüe, escrita en llatí, grec i hebreu del segle V o VI. Ja el cartògraf àrab Al Idrisi, al segle XII, l’anomena «La ciutat dels jueus».

Per aquest motiu, l’associació Shalom Tarragona es felicita de la dignificació del call feta per l’Ajuntament i vol col·laborar a dignificar l’entorn de l’edifici emblemàtic de Ca la Garsa, per explicar la història d’aquells homes i dones de Tarragona i la cultura i memòria jueva de la ciutat.


Comparteix-lo a les xarxes socials


Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt