VISITA PARTICIPATIVA A LA TARRAGONA MEDIEVAL

poster tarragona medieval primària

Descobrim la ciutat del S. XIV

Aquesta nova visita didàctica de la Tarragona medieval té com a base els canvis soferts a la ciutat a partir de mitjans dels segle XIV, moment en que el rei Pere III el Cerimoniós fa fortificar la ciutat. Amb l’ajut del gran plànol de la Tarragona del 1384, dissenyat per Itinere i Hugo Prades, els alumnes podran entendre perfectament com la ciutat va passar de ser una immensa capital en època romana a ser una petita ciutat en època medieval. 

Passejant per la part Alta de la ciutat parlarem i veurem les modificacions medievals a les muralles, els carrers amb els noms dels gremis, el qual ajudarà a explicar la estructura social en aquell moment, passarem pel que va ser l’antic barri del corral, construït sobre les bases de l’antic Circ romà, i ja al Castell del Rei explicarem i comprendrem la relació entre Rei, Església i poble. Passant pel Call els alumnes tindran la possibilitat de parlar i debatre sobre la relació entre diferents religions a l’edat mitjana, i finalment davant de la Catedral s’ explicaran les característiques arquitectòniques del temple, el per què va quedar inacabada al 1348 i  la importància del poder de la església a l’Edat Mitjana, i en concret a Tarragona.

 

  • Durada: 2 h
  • Recintes visitats: Muralles medievals, estructures del “Corral”, Castell del Rei, Call Jueu, Antic Hospital de Sta. Tecla,  exterior Catedral. Possibilitat d’ampliar la visita accedint a la Catedral (cal pagar entrada per alumne)
  • Cicles: adaptada a cada un dels cicles educatius
  • Visita dinamitzada amb material il.lustrat 
  • Material didàctic per a l’alumne (us enviem el dossier en format PDF, amb les solucions i els alumnes el poden respondre a l’aula, un cop feta la nostra activitat).
  • Obsequi del pòster Tarragona 1387  per a cada classe
Tarragona medieval castell del rei
tarragona medieval hugo prades
Tarragona medieval voltes merceria

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt