Visita guiada a Tarraco per a escoles i instituts

Visita Tarragona romana escoles

Descobreix Tarragona amb la teva escola

Tarragona és una ciutat sorprenent on es pot descobrir la civilització que ha marcat la nostra història, que ens ha fet ser el que som.

L’equip d’Itinere Didàctica organitza visites guiades a la ciutat de Tarragona adaptades a cada edat i cicle.

Ens adaptem a les necessitats específiques de cada centre educatiu adaptant el currículum formatiu a la visita guiada.

Primària

la medusa arriba a tarraco

Una  activitat didàctica per a aprendre com es vivia a les ciutats romanes, visitant la maqueta de Tàrraco, les muralles, el circ i l’amfiteatre.

Amb les acurades explicacions dels nostres guies, i amb l’ajut de material il·lustrat, els vostres alumnes viuran la història de la Tarragona romana i els seus habitants en primera persona.

Secundària

Gaudiu amb Itinere Didàctica de la història amb majúscules, explorant la civilització romana a través d’una visita pels carrers i monuments d’una de les ciutats més importants de l’Imperi.

itineredidactica tarragona

Us proposem un apassionant recorregut en  què us sorprendrà la convivència dels tarragonins amb el passat imperial de la ciutat. Visitarem la maqueta de Tàrraco i les muralles romanes més antigues de la península i descobrirem, pels carrers actuals, el Fòrum Provincial i els dos estadis de la ciutat: el Circ i l’Amfiteatre.

activitats itineredidactica tarragona

L’Àger de Tàrraco, una visita per a totes les edats

La ciutat de Tàrraco va necessitar una gran quantitat de pedra per a la construcció dels seus edificis i el proveïment d’aigua i productes del camp per al manteniment de la seva población. Això demostra que sense el treball al camp hauria estat insostenible la vida a les urbs. Us acompanyem a descobrir les vil·Les, pedreres i aqüeductes del territori de Tàrraco.

Tot un conjunt de monuments romans que es troben a les rodalies són un clar exemple de l’atrafegada activitat al voltant de la ciutat romana. Hem fet una tria d’aquests indrets i hem dissenyat un itinerari per a gaudir amb la major eficàcia d’un matí o d’una tarda a prop de Tarragona. Sortint de la ciutat, contemplarem l’anomenada Torre dels Escipions, antic monument funerari vora la via Augusta. A continuació, ja tornant a la ciutat, ens aturarem, primer per visitar la impressionant pedrera romana del Mèdol, d’on prové gran part de la pedra dels edificis romans i, tot seguit, el pont de les Ferreres, part de l’aqüeducte imprescindible per al proveïment d’aigua a la ciutat.

Batxillerat. Per als alumnes de clàssiques: Tarraco Modus Vivendi

itineredidactica

Tarraco Mòdus Vivendi

Amb aquesta ruta ens apropem a la cultura romana a través dels pensaments dels seus protagonistes.

Una activitat especialment pensada per als alumnes de batxillerat d’humanitats, en forma de visita guiada pels principals monuments del centre de Tarragona, on es fa palès l’amor per la cultura clàssica i el llatí. A Tarragona, ja al segle XVI, durant l’anomenat cinquecento,  podem parlar de l’aparició de l’arqueologia i l’atracció pel passat romà. Mapes, imatges i epigrafia dels carrers de la propia ciutat ens duran a conèixer el modus vivendi de les gents de Tàrraco. Amb aquesta visita, els alumnes s’adonaran que potser no som tan diferents dels romans.


Comparteix-lo a les xarxes socials


Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt