TARRACO MODUS VIVENDI

muralla tarragona i alumnes de batxillerat

De les fonts antigues a l’arqueologia contemporànea

Aquesta visita de Tàrraco Romana està ideada i dissenyada per als alumnes de segon cicle d’ESO i de Batxillerat que estudiïn llatí o cultura clàssica. Va més enllà de la usual visita de tots els seus monuments, que des de l’any 2000 son Patrimoni Mundial de la UNESCO. També comentarem textos clàssics i llegirem epigrafia que ens parla de la societat de Tàrraco de fa dos mil.lenis. 

La visita comença a la gran Maqueta arqueològica de Tàrraco on s’hi fa una detallada descripció de la ciutat i de la pròpia visita. D’allà s’accedeix al Passeig Arqueològic on els alumnes podran aprendre tot el relacionat amb l’arribada dels romans a la península, la construcció de les muralles, la relació que van tenir amb els íbers de la zona i fins i tot temes relacionats amb la religió i els mites romans; tot fent servir alguns dels textos clàssics com ara de Plini el Vell, de Lucius Annaeus Florus o de Vitruvi. La visita continua per la Part Alta de la ciutat, on passejant pels seus carrers llegirem i traduirem algunes inscripcions romanes més que conservem a les façanes de les cases. En arribar a la Plaça del Fòrum, s’explicaran les funcions d’aquell gran espai monumental i s’entendrà  la importància de Tarraco com a capital provincial. Finalment es visiten els dos dels grans estadis de Tarraco: el Circ i Amfiteatre, i en base a les seves restes  els alumnes entendran la importància dels espectacles públics en l’època romana, com aquell “pa i circ” va acabar sent la base de la seva societat, com la gent s’entretenia tant amb les curses al circ, com amb les lluites a l’amfiteatre i amb les làpides de dos dels aurigues de Tarraco llegirem sobre les vides d’aquest atletes de fa vora 2000 anys.

IMPORTANT: A partir del curs 2023-2024 el Museu d’Història de Tarragona aplica una tarifa de + 30 € per a cada grup d’escolars i estudiants que visiti els monuments romans de Tàrraco. (Els 30 € inclouen: les muralles romanes – Passeig Arqueològic, circ romà i amfiteatre). 

  • Durada: 2 h 30 min
  • Recintes visitats: Maqueta arqueològica, Passeig Arqueològic – Muralles romanes, Plaça del Fòrum, Circ Romà i Amfiteatre
  • Cicles: Alumnes de cultura clàssica i llatí de Batxillerat i segon cicle d’ESO
  • Visita dinamitzada amb material il.lustrat 
  • Material didàctic per a l’alumne
  • Obsequi del pòster de Tàrraco s. II per a cada classe
tarraco modus vivendi hipolit
Tarraco Modus vivendi Sesterci
tarraco modus vivendi fabia

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep notícies i propostes

Desplaça cap amunt